Секрети успішних тренерів

Автор: Михайло Власов : 11 Октября 2021 | 0 Комментарии

Найуспішніша тренерка Пет Самміт

 

     В чому секрет найуспішнішої баскетбольної тренерки в історії США Пет Самміт? Навіть будучи надзвичайно впевненим тренером, вона мала достатню смиренність шукати поза її досвідом, головою та інтуіцією. Очолюючи жіночу баскетбольну команду Університета Теннесі впродовж 38 років (з 1974 по 2012 роки), вона використовувала поведінкові оцінки PI для відбору гравців. Для порівняння, відсоток перемог найуспішнішого тренера в історії NBA Філа Джексона (11 титулів NBA в якості тренера) — .704. Тоді як відсоток перемог Пет — .841.

     Тренер Самміт згадувала, як відбирала Чамік Холдскло з Нью Йорку, в якої зашкалювало лідерство та здатність йти на ризик, і, з іншого боку, її розігруючу захисницю Келлі Джолі з високим сумлінням, яка була перфекціоністкою. Потім вона використовувала знання про їх схильності в грі. Виграючи з мінімальним відставанням наприкінці гри, вона хотіла, щоб Келлі більше володіла м'ячем, вона мінімізувала ризик, була менш схильна втратити м'яч. Але коли йшла мова про кидки в останню хвилину, тренер воліла, щоб їх виконувала Холдскло.

     В сезоні 1997-1998 років команда на чолі з Холдскло і Джолі виграла усі ігри без винятку і завоювала чемпіонство NCAA. Потім слідувало багато перемог, включаючи Національну Першість США. І усі ці роки Пет Самміт оптимізувала свою команду за допомогою поведінкових оцінок the Predictive Index. Кожен гравець від природи мав спеціальні сильні сторони та потреби, і оцінки дали Пет розуміння, які саме. Поведінкові оцінки PI дають змогу побачити їх за лічені хвилини. Від баскетбольної команди Charlotte Hornets до самої NBA, та від футбольного клубу Челсі до UEFA, багато спортивних організацій знаходять неабияку користь у розумінні людей та їх потреб.

 

 


Блог

11 Октября 2021
PI-uspishni-trenery.jpg
В чому секрет найуспішнішої баскетбольної тренерки в історії і як це пов'язано з HR...
17 Июля 2020
PI-otsenki-dolzhnost.jpg
Возможно, мы знаем кое-что про любую должность в каждой отрасли во всех уголках мира

Новости

4 Сентября 2019
Tsentr-Gromadskoho-Zdorovya-logo.png
4 вересня 2019 року відбулася стратегічна сесія державного підприємства Центр громадського здоров’я
27 Августа 2019
PI-Predictive-Index-Certified-Partner-logo.png
В Києві пройшов дводенний семінар-сертифікація PI Practitioner
29 Июля 2019
Tsentr-Gromadskoho-Zdorovya-logo.png
26 липня 2019 року відбувся семінар на замовлення державного підприємства Центр громадського здоров’я